viernes, 9 de marzo de 2012

Croissants, segon intent...


Ahir vaig tornar a fer croissants. Després d'un primer intent "regular", tenía moltes fanes de repetir, i la veritat es que mereix la pena invertir temps, estàn impresionants!  Haig de millorar el format, això sí, però els vaig enfornar ahir per la vesprada, i avui pel matí estàn com acabats de fer, encara cruixents!


La recepta es esta:

250 gr. farina mitja força ecològica "Los Pisones"
250 gr. farina Gallo
300 gr. llet sencera
250 gr. mantequilla francesa "Vrai", ecològica
11 gr. sal
60 gr. sucre
4,5 gr. rent sec
1 ou para pintar-los

He notat que la masa millora notablement al portar només llet sencera, amb aigua em sembla que queda més seca i menys maleable.

Primer es fa una esponja amb 125 gr. de llet + 100 gr. de farina, i el rent, i es deixa reposar 2-3 hores. Incorporar la resta d'ingredients, integrar-los bé, amasar fins que la masa estiga lliseta i reposar a la nevera fins al día seguent. 
Treure la masa de la nevera, esperar un parell d'hores a que s'atempere. Mentre, aplanar la mantega amb un corró, i estirar la masa convertint-la en un cuadrat d'uns 40 cm. x 40 cm. Posar la mantega al mig, i plegar com si fora una carta. Estirar amb el corró fins aconseguir un rectangle d'uns 60 cm de llarg per uns 25 cm. d'ample, i plegar en tres. Reposar a la nevera per que no es calfe la masa (el que jo vaig fer va ser deixar-la a la nevera 1,30 h., treurela 30 minuts, i fer un altre plec, així 3 vegades). Finalment, s'estira la masa al banc i es formen els croissants.  Vaig fer servir triangles de uns 18 cm. de base per 13 d'altura. 
Es deixen llevar fins que doblen el seu volum, i es pinten amb ou.

 

Precalfar el forn a 200 ºC, i baixar-lo a 170 ºC, introduir els croissants i fornetjar uns 20 minuts (fins que s'hagen daurat). 
Mentre es refreden, podem pintar-los amb una miqueta de melmelada de bresquilla, amb mel i una miqueta d'aigua.



Adjuntos:

No hay comentarios:

Publicar un comentario